Hotell City Gävle – Hotell & Vandrarhem i ett

Hotell City Gävle – Hotell & Vandrarhem i ettPlanerar du semester i Gävle i sommar och siktar på att bo på något av de billiga hotell i Gävle som staden har att erbjuda? Titta på Hotell City Gävle. Ett hotell som med en tvådelad lösning kan erbjuda priser i nivå med vandrarhem/B&B men med hotellfrukost och personlig service dygnet runt.

Hotell City – Två alternativ

Hotel City ingår i hotellkedjan Best Western. Detta gäller då den del av Hotell City som har hotellstandard. Ett klassiskt hotell med både enkelrum och dubbelrum till fullt acceptabla priser. Självklart ingår även frukost i priset.

På bottenvåningen finns restaurangen och några gånger per vecka genomförs här shower likt Wallmans (även om i något mindre skala).

Att bo här är mycket bra för de som vill ha närheten till stadskärna. Det tar inte mer än två minuter att gå till stadstorget och 15 minuter att gå till tågstationen.

Vandrarhemmet

Hotell City har även en del som de marknadsför som ”vandrarhem”. Men standarden är betydligt högre än ett klassiskt vandrarhem. Den som kommer in i ett av rummen kan inte direkt se någon skillnad mot ett hotellrum. Här finns dubbelsängen, tv:n, skrivbordet och garderoben. Inredningsmässigt känns det som ett hotell. Det som skiljer är däremot att det inte finns någon toalett/dusch på rummet. Detta finns i den gemensamma korridoren.

Genom att kalla den ena delen av byggnaden för vandrarhem och den andra för hotell särskiljer man tydligt på vad som är vad. Men samtidigt skapar detta en synergieffekt som är klart positiv för besökarna.

Oavsett om man bokar vandrarhemsrummet eller ett hotellrum får man frukost på samma ställe (ingår alltid). Det är även samma reception som man går till vid frågor eller hjälp.

Därmed erbjuder Hotell City ett vandrarhem med hotellstandard på rummet, frukosten och servicen. Men till vandrarhemspriser.

Klart prisvärt !