Hotell i Stockholm

Solna Hotell & Vandrarhem

hotell i stockholmSå länge som ett hotell bokas mitt i centrala Stockholm så är priserna relativt höga. Men bara genom att bo några minuters bilväg bort kan man få ett betydligt bättre pris. Solna Hotell & Vandrarhem är ett mycket bra alternativ för de som vill bo relativt centralt men betala betydligt mindre än på mest centrala hotellen.

Anläggningen karaktärisera just av dess närhet och dess låga pris.

Nära:

Solna Hotell & Vandrarhem ligger i ett stort naturskönt område. Det gör att man kommer från stadspulsen och kan njuta av vistelsen trots att anläggningen ligger så centralt. Med bil tar man sig in till stadens citykärna på 10 minuter och det är gångavstånd till Friens Arena och Solna Centrum.

Däremot rekommenderas kollektivtrafiken om man ska åka till Stockholms city. Det tar någon minut extra men då slipper man istället köra i den intensiva stockholmstrafiken. För att ta sig till Solna Hotell & Vandrarhem från centralstationen tar du först tåget mot Märsta. I Ulriksdal (efter ca 8 minuter) byts färdmedel till buss. Ta antingen nummer 505 eller 540 (Mot Solna eller Tensta). Efter fyra minuter är bussen framme på hållplats Råstahem varifrån man kan gå till anläggningen.

De som kommer med flyg (Arlanda) kan ta flygbussen och åka till Järva Krog. Där byter man buss till nr 540 och går av vid hållplats Råstahem. Är det däremot Skavsta som flygplanet landar på är det bästa alternativet att åka in till centralstationen och därifrån följa instruktionerna ovan.

Billigt:

Ett enkelrum kostar 495kr och ett dubbelrum 545kr. Priset är detsamma oavsett vilken dag i veckan det är. Dessa rum har då dusch och WC på rummet.

Kan man tänka sig en något lägre standard (dusch/WC i korridor) är priset 445/495kr.

Ännu billigare blir det för den som väljer att bo på vandrarhemsdelen. Här kostar enkelrummen från 395kr och dubbelrummen från 445kr

Kom ihåg att frukostbuffén inte ingår i priset. Den kostar däremot enbart 60kr vilket är långt under vad andra hotell tar för sin frukostbuffé. Övernattning på hotellet och frukost hamnar därmed på från ca 550kr.

Men priset går att pressa ytterligare. Genom att vara ute i god tid får man bättre pris än om nätterna bokas bara någon dag i förväg. Utöver det ges lägre pris per natt till de som vill bo på hotellet ett flertal nätter i rad.